Saturday, 12 May 2012

Sanah Helwah! ♥


Assalamualaikum. hari ni 13 may 2012. sanah helwah nurif! dah besar. and dah matang harpanya. k. disini just nak ucap, moga lebih dekat dengan Allah, moga lebih matang dalam mnyelesaikan masalah yang mendatang. tau :) moga jadi anak soleha, cantik dimata Allah dan cantik di mata ibu bapa. :). maaf takde hadiah lagi nak bagi. harap claim nanti k. tapi ade suprise untuk you dan mira. *btw post ni untuk mira norman jugak tau. fair and square harapnya. kikikik :D. nanti korang akan diberikan hadiah. ehem :). untuk mira norman. 5 may hari tukan. you pun claim hadiah nanti tau. :). i tak sweet macam orang lain. tapi dalam usaha nak jadi sweet jugak ni. eheh. nanti if Allah izin kita jumpa dan makan sama2 k. sebenarnye. just nak cakap. moga kalian hidup sentiasa dalam rahmat Allah, jangan pernah sia2 kan apa yang Allah bagi kat kita k. umur itu satu nikmat, jadi gunakan sebaik mungkin tau. *pesanan buat diri jugak sebenarnya. disini ada something. moga kalian terhibur dengan bait2 yang akan menbuatkan persahabatn kita makin erat kerana al Khaliq. ^_^,


Teman, aku ingin....

Teman tersayang
Aku ingin kita seperti Abu Bakar al-Siddiq
Persahabatan dijalin kerana al-Khaliq
Harta dikorban bukan sedikit
cintakan kebenaran, sanggup bersakit

Serta tawakkal Ibrahim mulia
Ketika meninggalkan insan tercinta
di bumi tandus tanpa bicara
meyakini Allah sebagai penjaga

Aku impikan antara kita seorang Umar
berdiri tatkala tunduknya manusia
bersuara tatkala diamnya mereka
menggerunkan musuh durjana

Serta senyuman Syed al-Qutb
ketika berhadapan dengan tali maut
akidah mantap tidak terenggut
roh dakwahnya tidak surut

Aku ingin kita seteguh Ibnu Zubbair
menahan panahan Hajjaj dengan rela bersama si ibu tua
lantas syahid, rohnya ke syurga

Marilah kita menyemai benih Hassan al-Banna
fikrahnya jernih, menggegar dunia
merelakan tubuhnya dimamah peluru
demi menegakkan kalam Allah dan Rasul

Aku cintakan pemuda Giffari,
menentang kezaliman walaupun diancam
moga kan lahir lagi di abad ini
jiwa jitu pemuda yang tak pernah suram

Aku ingin kita sepemaaf Yusuf
tetap mencintai saudaranya
walaupun dihumban ke perigi tua
terpisah dari ayahanda bertahun lamanya

Aku ingin pusara kita harum mewangi
bagai harumnya pusara Masyitah
semerbak kasturi

Aku ingin persahabatan indah ini 
bisa menjadi syafaat
di mahkamah mashsyar nanti...


*sumber. khas dari karya idola sepanjang zaman inshaAllah. kak fatimah syarha tautan hati 2008.



ehem ni diaa. bunga. nah hadiah ikhlas dari i. kikiki :D







 ni pulak makanan. ehem korang dua orang kongsi2 lah tau. kikikiki :D

and lastly. 






























SURPRISE!!!



Assalamualaikum umi teh & umi ra *(k nama miranorm tu i yg cipta) haha.:P
wardah & amar nak cakap. selamat hari lahir, semoga jadi anak, yang solehah tau, wardah & ammar rindu sangat kat UMI UMI. ni semua. :D. nanti wardah & ammar kirim hadiah k. hiihi. jaga diri jugak SAYANG UMI UMI NI KERANA  ALLAH SANGAT.  ♥

*ehem i paham bahasa wardah dan ammar sebab i belajar bahasa bayi dalam subject psychology. jgn jealous k. heheh. moga terhibur semua. ^_^

salam sayang dan rindu, ♥
dari. Niena Najwa Bt Mohd Rashid
         Wardah Marwa 
         Ammar fahmi




^_^.


2 comments:

  1. salam..najwaaaa..thankssssss jiddan syg..terkesan dgn bait2 tu.masyaAllah..insyaAllah..moga sama2 kita kuat untuk jihad fillah.ameen..doakan sllu=)..heee.ammr wardahh ponn bolehh=D..terharuuu dahh nihDD*lap airr mata..alaaa kan best kalau bungaa tu timbul sekali:PPP..kekekekee

    ReplyDelete
  2. kekeeeke. moga Allah redha. dah dah tisu habis ni kat bilik acane ni? hehehehe. nnti inshaAllah kalau Allah izin boleh lah dapat bunga sebenar <3

    ReplyDelete